Leuk Gebaar is gespecialiseerd in het maken van cursussen gebarentaal op maat. Daarnaast verzorgt Leuk Gebaar cursussen gebarentaal voor beginners tot zeer gevorderden.

Op maat

Deze cursus wordt gemaakt voor iedereen die behoefte heeft aan het leren van gebarentaal. Voornamelijk verzorgen wij cursussen voor bedrijven, de zorg en het onderwijs.

De inhoud en lengte zijn zelf te bepalen door de opdrachtgever. Zodoende wordt de cursus specifiek ontworpen naar de communicatiebehoefte van de slechthorende/dove cliënt(en). In overleg wordt er afgesproken welke onderwerpen en bijbehorende gebaren er tijdens de lessen worden aangeboden.

Op locatie zorgt Leuk Gebaar voor een interactieve, leerzame en vrolijke cursus. Doordat er geen stem wordt gebruikt leer je beter en anders kijken. Na afloop ontvangen de deelnemers gebarentekeningen, zodat er later nog geoefend kan worden.

Om alle handen goed te kunnen zien is er een maximum van 15 deelnemers per cursus.

Een voorbeeld van een cursus op maat is Breaking the Silence. Deze landelijke cursus is opnieuw opgezet en uitgevoerd door Leuk Gebaar, in opdracht van de International Federation of Medical Students Association (IFMSA).

Gedurende 8 lessen maken geneeskundestudenten kennis met de NGT en de bijbehorende Dovencultuur. Aan het eind van deze cursus kan de student een eenvoudig consult voeren met een dove patiënt in de Nederlandse gebarentaal. Ook wordt er middels deze cursus bewustwording gecreëerd rondom de verschillende visies op doofheid. Hiermee wordt getracht een brug te slaan tussen de medische wereld en de dovenwereld.

Bij interesse kan je contact opnemen met info@leukgebaar.nl

 

Voor beginners tot zeer gevorderden

Deze cursus, opgezet door het Nederlands Gebarencentrum, bestaat uit 3 delen: NGT 1 voor beginners en de vervolgcursussen NGT 2 & NGT 3; voor gevorderden en zeer gevorderden. Elke module bestaat uit 12 wekelijkse lessen van 2 uur (inclusief 15 minuten pauze) & een afsluitende avond met gebarenspelletjes & certificaatuitreiking.

NGT 1

In deze cursus maak je kennis met de Nederlandse gebarentaal en de bijbehorende Dovencultuur. Je leert gebaren die gebruikt worden in de dagelijkse communicatie, alsmede de beginselen van de grammatica. Voor deelname is geen gebarentaalvaardigheid vereist.

De cursus voor beginners start woensdagavond 18 september 2013 in wijkcentrum De Poorten te Tilburg  
 
Tijden: 19:30 – 21:30

Kosten cursus: €180
Kosten lesmateriaal: €42 (dvd + werkboek)

Gratis proefles op woensdagavond 4 september!
Tijden: 19:30-20:30

Geef je op via info@leukgebaar.nl

NGT 2

In deze vervolgcursus worden de onderwerpen van NGT 1 uitgebreid. Er wordt dieper ingegaan op de grammatica van de Nederlandse gebarentaal. Zo leer je bijvoorbeeld werkwoorden vervoegen en rolnemen. Voor deelname is een certificaat van NGT 1 vereist.

NGT 3

In deze vervolgcursus breid je jouw gebarentaalvaardigheid & kennis van de NGT en Dovencultuur verder uit. Er is veel aandacht voor diverse grammaticale onderdelen van de Nederlandse gebarentaal, zoals het gebruik van de ruimte voor het lichaam en het oefenen met perspectiefverschillen. Voor deelname is een certificaat van NGT 2 vereist.

Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@leukgebaar.nl
& het aanmeldingsformulier wordt naar je toegestuurd.